Oriëntaalse dans  icon

Aida

Oriëntaalse dans

Aida’s passie voor de dans startte reeds heel vroeg. Als kind danste ze enkele jaren in de bekende balletschool ”Drory” te Gent.  En als tiener volgde ze jazzdanslessen om daarna verder te gaan met Aerobic Dance.Tijdens haar verblijf in Tunesië (1989-1990) ontdekte ze de magische klanken van de Arabische muziek. Het werd nog fascinerender toen ze voor het eerst een “Oriëntaalse danseres” deze muziek zag interpreteren! Terug in België startte ze een cursus bij Sophia, een Marokkaanse danseres uit Brussel. Vervolgens in Gent bij de moeder van de Oriëntaalse Dans in België: Aziza.

Na een zestal jaar als leerling en bijscholing met internationale danseressen, mocht Aida mee op het podium met Aziza.  De podiumkriebels waren overwonnen en de liefde voor deze unieke dansvorm groeide steeds aan. Nu geeft Aida zelf al jaren les en treedt ze op als professioneel artiest.  Ondertussen volgt ze nog steeds workshops op Master niveau bij internationale sterren zoals : Mahmoud Reda (E), Nelly Mazloum (E), Dalia Carella (USA), Zimonah (Berlijn), Leyla Youvana (D), Mayodi (Parijs), Amaya (USA), Momo Kadous (D), Hadia (Canada), Shahrazad (N), Kamellia, prof. Hassan Khalil (E), Aida Nour(E) en vele anderen. Regelmatig gaat ze intensieve cursussen volgen in het buitenland, oa. bij Leila Haddad (F) in Tunesië en bij Diana in Egypte (Cairo). Om de oneindige variaties van de Arabische muziek onder de knie te krijgen volgde Aida drie jaar les Darboukka, een Arabisch trommelinstrument. Haar voorkeur gaat uit naar de klassieke Arabische muziek, met als lievelingscomponist Mohammed Abdel Wahab, en de daarbij horende klassieke Egyptische dansstijl, meer bepaald uit het oude Caïro. Aida volgt de huidige danstrends op de voet en gaat daarvoor naar de grootste showgala’s van Duitsland en Frankrijk. Ook zag ze de wereldsterren op het podium in Caïro zoals Dina en de legendarische Lucy, vergezeld van hun orkest met meer dan 20 muzikanten. Met de jarenlange ervaringen kan Aida de liefde voor deze prachtige dansvorm doorgeven aan haar leerlingen en haar Oriëntaalse passie uiten in haar optredens naar het publiek toe.

Lesinfo
Donderdag 19u30-20u30 Venus Oriëntaalse dans

Lessenreeksen

De cursus bestaat telkens uit reeksen van 15 lessen die gelijktijdig lopen met de schoolsemesters. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Reeks 1 : 1 oktober 2020 tem 28 januari 2021

Reeks 2 : 4 Februari 2021 - 10 Juni 2021

Welkom voor een gratis proefles!

 

Semi-gevorderden  

Er worden nieuwe bewegingen aangeleerd van niveau II.

Tevens werken we met een thema: dansen met een sluier, dansen met vingercymbaaltjes, grondoefeningen, intro, drumsolo, ...

Lesopbouw        

De lessen beginnen telkens met een opwarming van de spieren, speciaal gericht naar de bewegingen in de Oriëntaalse Dans. Daarna herhalen we de gekende bewegingen in combinatie met de armen. Vervolgens gaan we over tot het aanleren van nieuwe bewegingen. Op het einde van de les is er een korte cool down met stretching.

Kledij

Gemakkelijk zittende (stretch) kledij. Dit kan een wijde rok zijn, een legging,... Er wordt op de blote voeten gedanst, lichte dansschoentjes (zonder rubberen zool) zijn ook mogelijk. Om de heupbewegingen te accentueren dragen we een sjaaltje rond de heupen.

Meer info en inschrijving


http://aida-orientale.be/