Urban Wednesdays icon

The Spot

Urban Wednesdays

‘The Spot’ werd opgericht in 2013 door Lowie Deseyne, Samuel Chan en Bruno De Rouck. Hoewel ze in de danswereld al jaren elk hun eigen weg uitgingen, kruisten hun wegen zich door de behoefte aan een eigen plaats om hun passie, kennis en ervaring met anderen te kunnen delen. Maar ze wilden meer zijn dan gewoon één van de zovele klassieke dansscholen. Vertrekkende vanuit hun eigen ervaring als leerling en het gemis van een respectvolle, waarderende omgeving waar je volledig jezelf kan zijn, wilden ze met ‘The Spot’ hier verandering in brengen.

Op woensdag ligt de focus op Urban Dance en de variante stijlen. Naast de vaste lesgevers worden er geregeld ook externe lesgevers gevraagd van over heel België die gespecialiseerd zijn in een specifieke stijl. Op die manier verzekeren we de kwaliteit van de lessen en ben je als leerling zeker dat je de juiste informatie krijgt. Daarnaast is het een meerwaarde dat je van verschillende docenten les krijgt aangezien iedereen een ander stijl en manier van dansen heeft en de nadruk op andere aspecten legt.

Voor de avondlessen wordt er gewerkt met een wisselsysteem. Deze lessen worden hoofdzakelijk gegeven door Lowie Deseyne, Samuel Chan en Bruno De Rouck. Om de drie weken schuiven de lesgevers door naar een ander niveau. Hou onze ‘News’ pagina of de Facebookpagina in de gaten om te weten welke lesgever wanneer welk niveau geeft.

Lesinfo
Woensdag 19u00-20u00 Zon Urban Intermediate

In de lessen 'Intermediate' wordt er voornamelijk Urban gegeven, maar iedere lesgever heeft zijn eigen stijl waardoor de lessen steeds variëren. De manier van lesgeven (snelheid, aantal herhalingen ...) is aangepast voor mensen met een beperkte ervaring. Soms zorgt de muzikaliteit echter wel voor een bepaalde moeilijkheidsgraad, waardoor deze les ook een uitdaging kan zijn voor meer gevorderde dansers.

Woensdag 20u00-21u00 Zon Urban Foundations

Voor wie graag leert kennismaken met verschillende Urban dansstijlen, zijn de lessen 'Foundations' ideaal. In deze lessen wordt de basis gegeven van verschillende dansstijlen zoals House Dance, Break, Popping, Locking, Dancehall, Vogue, Wacking ... Na iedere wissel (om de drie lessen) komt er een andere stijl aan bod. Soms wordt er voor deze lessen ook beroep gedaan op externe lesgevers die gespecialiseerd zijn in een specifieke stijl zodat de juiste informatie wordt meegegeven. Deze lessen zijn geschikt voor zowel beginners, halfgevorderden als gevorderden.

Woensdag 21u00-22u00 Zon Urban Advanced

Net zoals in de lessen 'Intermediate' wordt er in de lessen 'Advanced' voornamelijk Urban gegeven. In deze lessen halen de lesgevers het beste uit zichzelf naar boven en dagen ze zichzelf uit. Niet alleen het niveau en de snelheid waarmee er wordt lesgegeven, maar ook de tempowissels en het gebruik van verschillende hoogteniveaus, vraagt toch wel enige ervaring van de dansers. Minder gevorderde dansers met de juiste ingesteldheid en motivatie zijn ook meer dan welkom in deze lessen.

Lessenreeksen

Semester 1 - Openlesdagen van 18 september tem 22 september

18 september 2017 tem 14 januari 2018

 

Semester 2 - Openlesdagen van 15 januari tem 19 januari

15 januari 2018 tem 25 mei 2018

 

Inschrijvingen en meer info hier

 

Missie

‘Move Together, Create Yourself’ beschrijft de missie van ‘The Spot’ in één zin. Een danser of een artiest in het algemeen kan zich pas ten volle ontplooien wanneer die zich goed voelt in zijn creatieve omgeving. Wanneer die omgeving gedeeld wordt met anderen zijn waarden als wederzijds respect, waardering en erkenning voor diversiteit cruciaal om zich als individu te ontdekken en volledig te kunnen ontwikkelen. ‘Move Together’ staat niet alleen voor het fysiek bewegen of dansen maar ook voor mentaal bewegen. Dit door onze ideologie, kennis en ervaring, waarden en normen met elkaar te delen en ook op die manier elkaar te inspireren. ‘Create Yourself’ staat dan weer voor de ruimte en vrijheid die je als individu in ‘The Spot’ kunt ervaren. Want welke informatie je ook opneemt, hoe veel je ook beïnvloed en geïnspireerd wordt door anderen, je blijft als individu nog altijd de eindontwerper van je eigen creatie.

Visie

Doorheen de jaren wil ‘The Spot’ uitgroeien tot een volwaardige gemeenschap binnen de danswereld waar iedereen zijn passie naar hartelust kan uitvoeren. Een gemeenschap gedragen door eenheid in de missie waar dansers over heel België worden opgeleid in diverse stijlen, geïnspireerd worden door elkaar en zich ten volle kunnen ontwikkelen als artiest en dusdanig als individu. Zo kan men evolueren tot de danser die men wil zijn en die het best aansluit bij de persoonlijkheid.


http://www.thespot.be/