Authentic Jazz icon

Crazy Legs

Authentic Jazz

Authentic Jazz is de overkoepelende term voor solodans die op swing- en jazzmuziek wordt gedanst. Ook hierbij is er een wisselwerking tussen de structuur van figuren en passen en de vrijheid van improvisatie. Veel van de Authentic jazzsteps kunnen ook geïncorporeerd worden in de Lindy hop en geven aan die koppeldans weer een extra dimensie.

Lesinfo
Maandag 19u30-22u30 Zon Authentic Jazz

Authentic jazz?

Authentic Jazz is een samenraapsel van solodansen uit het begin van de vorige eeuw. Ze hebben allemaal één ding gemeen: een onverwoestbare liefde voor Swing en Jazz en een diepgewortelde goesting om speels te experimenteren. Er wordt duchtig leentjebuur gespeeld bij tap routines, met moves die luisteren naar aanstekelijke namen als Half Breaks, Boogie Backs, Fish Tails of Peckin’. We gaan op zoek naar je innerlijke Flapper girl/boy en gooien alle ledematen in de lucht tijdens de Charleston!

 

Op zijn crazy legs

Dansen is in de eerste plaats iets dat je met jezelf doet. Door je eigen lichaam beter te leren kennen en te beheersen, ontdek je je eigen super powers. 
Ook als je met twee wil uitblinken op de dansvloer, is het belangrijk om eerst jezelf te doorgronden. Daarom bieden we je een gratis les Authentic Jazz aan als je aan Tap of Lindy Hop wil beginnen. Je leert de techniek van de afzonderlijke moves, combineert ze in routines, proeft van verschillende stijlen en schaaft je skills bij. 

Afwisseling van spijs doet eten, maar ook dansen. Daarom wisselen de lesgevers elkaar af: iedere leerkracht heeft zijn eigen expertise en stijl waar je van leert. Daarnaast zit er ook variatie in de lessen: sommige lessen gaan in op concepten zoals 'how to jam or improvise', andere focussen op je beheersing van bepaalde moves of zijn opgebouwd als een routine.

 

Mix & match

De Authentic Jazz lessen bestaan uit verschillende modules solo lessen waaruit je naar believen kan plukken. De leerkrachten wisselen elkaar af, zodat je van ieders expertise wat kunt opsteken. Het is zoals je wil: schrijf je in voor een volledige lessenreeks of pik tijdens het jaar in als het onderwerp van de les of de leerkracht van dienst jou intrigeren.

 

Klik hier om je in te schrijven en voor meer informatie over de modules en lesdata.