Authentic Movement icon

Kula Dance

Authentic Movement

Authentic Movement is een bewegingsmeditatie waarin je beweegt vanuit jouw innerlijke impulsen. Je oefent jezelf over te geven aan bewegingen die ontstaan uit jouw lichaam, gedachten, gevoelens en verbeelding. Al dansend kom je zo terecht in ‘el mundo subterraneo’, de tussenwereld van onderbewustzijn en instinct, en breng je wat daarin aanwezig is naar de oppervlakte. Authentic Movement is als het ware de ‘actieve verbeelding’ van C.G. Jung in beweging!

Door deze authentieke bewegingen toe te laten zonder oordeel, verbind je met jouw eigenheid, jouw creatieve bron en de bron van al het leven. Deze helende ervaring heeft een positief effect op jouw zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde.

In de 3 laatste bijeenkomsten voegen we een tweede medicijn toe: de mythe. Mythes werken op een gelijkaardige manier en brengen je naar diezelfde binnenwereld, als waar Authentic Movement jou heen brengt. Verhalenvertelster Lien van Camp (Wilde Wortels) voelt aan welke mythes de groep kunnen ondersteunen. Vanuit deze mythes gaan we in Authentic Movement, zodat de mythe diep kan inwerken op ons Zelf en we de mythe samen ‘vlees laten worden’.

Het samenbrengen van de medicijnen ‘Authentic Movement’ en ‘Mythologie’ is een onderzoek dat Lene en Lien na deze reeks verder willen verdiepen in de vorm van themadagen en weekenden. De deelname aan deze reeks is een initiatie die jou zal voorbereiden op de verdere stappen in deze reis.
 

Lesinfo
Donderdag 20u00-22u00 Zon Authentic Movement

PRAKTISCH

Data: Donderdag 1 okt – 8 okt – 22 okt – 29 okt – 5 nov – 12 nov – 26 nov – 3 dec – 17 dec

20u – 22u. De laatste 3 bijeenkomsten gaan door tot 22u30.

Planeet Mars, Land van Waaslaan 78, 9040 Sint-Amandsberg (aan Dampoort Station), zaal Zon

Inschrijven: Stuur een mailtje met jouw naam naar 5elementskuladance@gmail.com en stort €275 op Kula Dance BE84 7360 5456 2059 met vermelding ‘Authentic Movement’.

Vanwege Corona kunnen er max. 12 dansers deelnemen. We zorgen ervoor dat de reeks Corona-veilig kan doorgaan.


LENE VAN STEENWINKEL

Lene danst de wereld rond, op zoek naar de wortels van het mens-zijn en de helende kracht van verhalen, dans- en overgangsrituelen. De wijsheid van de Melanesische tribes, Aymara en andere culturen waarin ze danste en leefde, neemt ze mee naar huis om haar eigen tribe te helpen verbinden met elkaar, zichzelf, de natuur en hun eigen roots.
Lene Van Steenwinkel is sociaal werker, danstherapeut en -antropoloog. Met Kula Dance brengt ze ‘Wild Woman Awakening’ reeksen, 5Elements Dance, Natural Performance en Bosbaden.

www.kuladance.com


LIEN VAN CAMP

Lien is gepassioneerd door het leven, de natuur het oude wilde vrouwelijke. Hoe oude verhalen en mythen transformeren, voeden en helen. Ze raken iets ouds in ons waar we terug naar op zoek zijn: verbinding, eenvoud en oorsprong. Een goed verhaal opent deuren naar je binnenwereld waar alles mogelijk is.
Lien Van Camp is storyteller, advanced moonmother en rites of passage begeleidster.

www.wildewortels.be

“Lien is een vertelster die haar toehoorders helemaal inspint in het verhaal, alsof je er zelf deel van uitmaakt.” Debora Zachariasse