Lindy Hop icon

Crazy Legs

Lindy Hop

Lindy hop is een energieke partnerdans die als dé originele swingdans kan beschouwd worden. De kiemen van de Lindy hop vinden we terug in de Savoy Ballroom in Harlem, eind jaren ‘20.

We dansen doorgaans op swing- en jazzmuziek en laten ons leiden door de pulse en de ritmiek die deze specifieke muziek ons geeft. Er worden basisstappen, -figuren en -structuren gebruikt, maar de ruimte voor improvisatie en de communicatie tussen beide partners (leiders én volgers) is minstens even belangrijk en maakt deze dans zo inspirerend.

Iedereen die deze dans heeft gezien, ziet vooral de lachende gezichten en het plezier!

 

Lesinfo
Maandag 19u00-22u00 Zon Lindy Hop


 

Lindy hop?

Wie Swing zegt, zegt in feite Lindy Hop. Eind jaren ’20 werd er wild gedaan in de Savoy Ballroom in Harlem: swing- en jazzmuziek vormden er de basis voor een duodans vol ruimte voor improvisatie.

Alles draait rond communiceren met je partner.

Zodra je de basisroutines onder de knie hebt, krijg je tonnen vrijheid 

Zodra je de basisroutines onder de knie hebt, krijg je tonnen vrijheid om te gaan experimenteren. Plezier verzekerd!

 

Op zijn crazy legs

De theorie is mooi, maar op de dansvloer is alles altijd anders. Daarom ruilen we na elke lessenreeks je duo lesgevers in voor een nieuw, fris paar.
We behouden graag een mooi evenwicht tussen lessen die enerzijds plezant en anderzijds leerrijk zijn. Daarom werken we met gepassioneerde leerkrachten, die onderling hun kennis uitwisselen en voortdurend hun stijl bijspijkeren op workshops en dansvloeren overal ter wereld.
Lindy Hoppen is voor het leven. Eens je gebeten bent, wil je niet meer stoppen. Daarom kun je bij Crazy Legs blijven dansen, ook al heb je het hoogste schavotje bereikt. We maken er werk van om het ook voor de hoogste niveaus interessant te houden.

 

 

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven