Folk
 icon

Frisse Folk

Folk

Frisse Folk - een dansschool met 300 leerlingen - bestaat sinds 2002. 


Het grootste deel van de danslessen en dansstages is gewijd aan het repertorium dat je op folkbals kan dansen: jig, tovercirkel, scottish, wals, andro, hanterdro, mazurka, bourrée, polka... Verder staan er ook een paar traditionele vinnige dansen uit de Balkan en sierlijke creaties uit Israël op het programma, bij wijze van afwisseling. Alle Frisse Folk danslessen  en -stages worden gegeven door ervaren dansleraren, die niet alleen een uitgebreide, internationaal opgebouwde dansbagage hebben, maar die ook goed onderlegd zijn op pedagogisch vlak. Een grondige opbouw van basispassen en correctie van dansstijl en lichaamshouding zorgen ervoor dat je stevig in je schoenen staat op de dansvloer en dat je leert creatief en speels om te gaan met je lichaam, over de grenzen van de folk heen.

Je hebt voor de lessen en stages soms wel, en soms geen voorkennis nodig. Je hebt nooit een danspartner nodig: er wordt constant van partner gewisseld, zodat iedereen met iedereen danst. Het publiek van deze lessen is zeer gevarieerd. De sfeer is zeer ontspannen en het groepsgevoel is heel belangrijk.

 

Lesinfo
Zondag 13u30-18u30 Zon Stage

Uitzonderlijk bieden we momenteel geen danslessen aan in Gent. We organiseren wel regelmatig dansstages  in Planeet Mars

Stagedatum

zondag 1 oktober 2017   - 13u30 - 18u30 

Meer info

 


http://frissefolk.be/