Yoga icon

Studio Simal

Yoga

Je hebt al vaker tegen jezelf gezegd: ik zou wel eens yoga willen proberen. Maar het komt er maar niet van.

Want je hebt het nog nooit gedaan. En als je lessen zou volgen, dan kom je in een groep terecht met allemaal lenige mensen, die alles al kunnen, maar jij nog niet.

Of je hebt nooit tijd. Dat ‘tijd nemen voor jezelf’, dat is iets voor andere mensen, maar niet voor jou.

Of je lichaam beantwoordt niet aan de yoga-modellen ‘uit de boekjes’. Dus is yoga niets voor jou.

Dat denk je allemaal.

 

Geloof me: dit zijn allemaal gedachten die niet alleen in joúw hoofd ronddwalen.

En geloof me: de mensen die wél yogales volgen, zijn allemaal mensen net als jij, die ook ooit naar een eerste yogales zijn gegaan zonder enige yoga-ervaring, zijn mensen die even weinig tijd hebben als jij en die niet allemaal ‘strak in het pak’ zitten.

Maar stel, stél je voor dat je toch eens zou proberen, wat zou er dan kunnen gebeuren?

 

Misschien maakt de stress voor die eerste les wel plaats voor een heerlijk ontspannen gevoel?

Wat zou er gebeuren als jij, in plaats van dat eeuwige twijfelen, toch beslist om de stap naar jouw eerste yogales te zetten?

Wat kan er dan van jou worden?

 

Yoga beoefening is een pad, een keuze om een nieuwe weg in te slaan. Je begint met een heel bescheiden intentie: ik ga het toch maar eens proberen. De rest volgt vanzelf…

 

Lesinfo
Woensdag 18u30-19u30 Venus Yoga

Opbouw van de lessen

 

Mijn lessen zijn gericht op het soepel en sterk maken van je lichaam, aangepast aan je fysieke mogelijkheden. Door het gebruik van hulpmiddelen (blokken, riemen,…) zijn alle aangeleerde houdingen toegankelijk voor iedereen, ongeacht je niveau. Er zijn afwisselend inspannende en ontspannende houdingen.

We besteden aandacht aan een correcte uitvoering van de houdingen, want een juiste uitlijning is belangrijk als basis om van daaruit verder te kunnen groeien en om blessures te voorkomen. Je bouwt hiermee heel wat lichaamsbewustzijn op. 

 

Elke lessenreeks kent een logische opbouw. We focussen tijdens een reeks op bepaalde houdingen en acties en bouwen daar gedurende een aantal weken op verder. Omdat we in een vaste groep werken, kunnen we snel vooruitgang boeken.

 

Beginners starten best bij het begin van het schooljaar. We benaderen alle houdingen vanuit verschillende perspectieven. Zo blijven de lessen ook boeiend voor mensen met yoga ervaring.

 

Praktische info

Wanneer? Elke woensdagavond, van 18.30 tot 19.30 uur

Waar? Planeet Mars, Land van Waaslaan 78 te Sint-Amandsberg

Voor de eerste negen personen die inschrijven voor deze groep is de plaats gegarandeerd. Eventuele uitbreiding van de groep zal afhangen van de coronamaatregelen.

Je schrijft in voor een lessenreeks van 15 lessen

Van 16 september 2020 t.e.m. 20 januari 2021, kostprijs 150 euro (15 lessen x 10 euro)

Nieuwe mensen/beginners

Ook als beginner ben je welkom. Je eerste les is een proefles (8 euro). Je kan daarna nog 1 à 2 keer proberen tegen het tarief van een losse les (12 euro) vooraleer je beslist om verder te doen. Als je dan inschrijft voor de reeks, wordt het reeds betaalde bedrag afgetrokken van de prijs voor de reeks.​

 

Leeftijd

Vanaf 16 jaar tot…

 

Wat meebrengen naar de les?

Om corona besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, brengt iedereen zijn eigen yogamatje mee. Verder neem je ook twee yogablokken, een yoga riem en een dekentje (en eventueel een oogkussentje) mee naar de les. Meer info hierover ontvang je bij inschrijving.

Kledij

De les wordt gevolgd op blote voeten. Verder is gemakkelijk zittende kledij een aanrader.

 

Regels en algemene voorwaarden

Door corona is het aantal personen per groep beperkt en zijn er andere regels en voorwaarden. Alle info hierover vind je op www.studiosimal.be.

 

Info en inschrijven

Geef jezelf maar eens een yoga-proefles cadeau…

Inschrijven kan je doen via www.studiosimal.be

 

 

Heel erg welkom!

 

Karen, Yoga Studio Simal