NIA icon

Vally

NIA

Nia®: Your Body Mind Soul Fitness Dance

 

Wil je dansen, sta je open om iets nieuw te leren? Wil je het leuk hebben en ook lekker ontspannen? Dan zijn deze lessen voor jou!

Nia Technique is een energieke bewegingsvorm die gericht is op individuele sensatie en waar plezier centraal staat. Goed en fout bestaan niet in Nia, je hebt ruimte om jezelf te zijn en om je creativiteit te vinden. Joy of Movement, in Your Body’s Way!

Nia is een activiteit dat je lichaam fit maakt, je mentaal sterk en creatief houdt, ruimte geeft aan emoties. Het is bewegen, het is dansen, zweten, voelen en het is zeker lachen!

Op het eind van de les is er een chorus van “Haaa, dat deed weer deugd!” smile

 

Deze reeks volgt drie stappen:

1. Curiosity: Tijdens de eerste lessen gaan we de simpele basisbewegingen van de Nia exploreren.

2. Pure Joy: Je ken het abc al. Elke cel in jou kan nu focussen op plezier! Geniet van elke beweging en maakt het je eigen.

3. Magic: And here is where the magic happens! Je denkt dat je nu alles weet, je denkt dat je niet meer verrast kunt worden, en tadaaaa ... Nieuwe muziek, nieuwe focus, nieuwe intentie, en je ziet weer je lichaam anders bewegen, weer iets nieuw leren, je creativiteit ontwikkelen, en in je expressiviteit groeien.

 

Vally en NIA

10 jaren geleden heb ik Nia® voor het eerst gedanst, het was liefde op het eerste gezicht! Het voelde zo goed en zo natuurlijk aan. Mijn passie voor deze techniek is in de loop der jaren zo veel gegroeid dat ik bijna niet anders kon doen dat het met de anderen delen. Elke Nia les is nog steeds een nieuwe intense persoonlijke ervaring, zowel als teacher als danser. Mijn enthousiasme is moeilijk te verstoppen en zefls aanstekelijk zeggen ze!

Lesinfo
Vrijdag 20u00-21u00 Venus NIA

Praktisch

Wanneer:     Vrijdagavond van 20u tot 21u.

Waar:           Planeet Mars, Land van Waaslaan 78, 9040 Gent (Venus zaal).

Bijdrage:      Vrijdag 16 oktober is de lancering van de nieuwe seizoen: 12 euro.

                     De lessenreeks van 15 lessen loopt van 23 okt 2020 t.e.m. 26 feb 2021: 150 euro.

                     (Geen les op vrijdag 18 en 25 dec, 1 jan, 19 feb).

 

Inschrijven is noodzakelijk!

Stuur een e-mail naar vallynia@outlook.com. Meld je voor- en achternaam, en telefoonnummer.

 

 

Nog nooit NIA gedanst? 

De les begint met de rustige Warming-up om jouw lichaam te activeren, gevolgd door Get Moving, met meer energieke bewegingen, en eindigen we met Cooling down, waarbij ons tempo terug omlaag gaat.

Nia Technique is geïnspireerd op danskunsten (Jazz dance, Modern Dance, Duncan Dance), krijgskunsten (Tai Chi, Taekwondo, Aikido) en helende technieken (Yoga, Feldenkrais, Alexander techniek). Je spreekt je kracht en precisie aan met vechtsport-elementen, verbetert houding en lichaamsbewustzijn met healing arts-invloeden en ervaart je expressiviteit en energie dankzij de dans.

Elke les is een prettige mix van choreografie en freestyle bewegingen.

Allergisch aan ingewikkelde danspasjes dat voor veel coördinatie vragen?! Geen probleem! Hier vind je alleen maar eenvoudige moves. Je gaat je coördinatie en je conditie snel opbouwen. Daarom hebben de lessen een reeks-formule. Het is geen wedstrijd of optreden, het gaat over waar je intentie is. Plezier staat centraal!

We dansen op blote voeten. De intensiteit van elke beweging bepaal je zelf. Er is een basisroutine, maar de instructeur vult het verloop zelf in, via intuïtie en interactie met de groep. Dus kan de les onderweg van koers veranderen.

 

Nuttige info

  • Vanwege huidige maatregelen kunnen er max. 10 dansers deelnemen.
  • Schrijf je op voorhand in als je wil deelnemen aan een les.
  • Kom 10 minuten eerder voor de les aan, en ga naar de zaal, zo dat we op tijd de les kunnen starten.
  • Trek je sportkleren indien mogelijk al aan, kleedkamers zijn niet toegankelijk.
  • Bij het binnenkomen op Planeet Mars gelieve mondmasker op te zetten.
  • Wat meenemen: een flesje water, comfortabele (sport) kleding, jouw glimlach
  • Blijf thuis als je ziek bent a.u.b.