thuy-phap  icon

William Vanderbauwhede

thuy-phap

Thuy Phap, de Vietnamese methode van het waterelement

HET GEVOEL VAN WELBEHAGEN TERWIJL MEN BEWEEGT

De kracht van de Thuy Phap Methode bestaat eruit om door eenvoudige lichaamsbewegingen en de goede ademhaling, om de omgevingsenergie op te nemen en te verspreiden doorheen de meridianen van het lichaam. Hierdoor ontstaat er evenwicht tussen de elementen Ying en Yang en wordt het surplus van de energie geleidt naar de zwakkere delen van het organisme. Het resultaat hiervan is dat de fysieke weerstand verhoogt en er aanhoudend gevoel van welbehagen ontstaat. Voorwaarde hiertoe is dat men regelmatig herhaalt en oefent.

EEN GEZONDE MANIER VAN LEVEN

Het menselijk lichaam bevat een grote hoeveelheid water. Het idee bestaat eruit deze vloeibare massa te gebruiken als kracht. Laten we het lichaam eens vergelijken met een halfvolle fles; bij het langzaam omdraaien van de fles vloeit het water naar andere zijde van de fles. Dit past de beoefenaar van THUY PHAP toe, door aanhoudend zijn/haar gewicht te verplaatsen van het lichaam zoals het water in de fles: hierdoor wordt kracht vrijgemaakt. Dit past in het medisch- filosofisch Concept van het door China beïnvloede Azië waarbij het menselijk lichaam meer Yin dan Yang bevat.

 

De vitale energiebanen


SYMBOLISCH

THUY PHAP, de methode van het water bevat twee polen; de ene bevat het verborgen symbool voor berg; het element WATER, symbool voor de noordelijke traditionele gevechtskunsten van Vietnam. De andere, de ondoorgrondelijke kracht van de ronde spiraalvormige en cyclische gebaren die gebaseerd zijn op de elementen LUCHT en VUUR van de zuidelijke zijde. Beiden versmelten zich in deze methode. Bovendien is er een overeenkomt vanuit het element water, dat in de kosmische cyclus uit vijf elementen bestaat, met de beenderen in het lichaam (in de beenderen worden de bloedcellen gevormd).

EEN EXPRESSIEVE PRAKTIJK

Het gebarenspel van de methode van het water bootst nagenoeg alle fenomenen van het water na : de geiser of de waterstraal, de watervallen, de stromingen, de golven, de douches, de druppels tot zelfs het gedrag van de vissen en de zwemmers. POËTISCH De QUYENS (een aaneenschakeling van gebaren) dragen lyrische namen : de ronde van de twee karpers, de melopee van de vier regens, het bloempje dat de oceaan oversteekt. De gebaren vertellen een verhaal en werden geschreven in verzen. In de Vietnamese cultuur worden de bewegingen vergezeld door verzen, dit helpt om de lange reeksen gebaren te memoriseren.

Lesinfo
Dinsdag 09u30-10u45 Maan

Lesinfo


• Maandagavond 20u00-21u30 in de Teunisbloem 
• Dinsdagochtend 9u30-10u45 Planeet Mars Land Van Waaslaan, 78 9040 St. Amandsberg.

 

Periode

Wekelijks op dinsdagen vanaf 10/09/2024 - instappen is mogelijk

 

Prijzen

Betaling per trimester of per jaar:

Kinderen van 9-12 jaar: 60€ per trimester

Van 12-24 jaar: 80€ per trimester

Volwassen: 110€ per trimester

Eenmalige Verzekering 20€ per jaar

 

Inschrijven? 

William Vanderbauwhede

Tel: 0494/23.89.39

wvanderbauwhede@gmail.com