Kleuterdans - Hip Hop - Jazz - Rueada
 icon

Dansschool PURE

Kleuterdans - Hip Hop - Jazz - Rueada

Dansschool PURE is een dansschool bruisend van energie!

We willen je in een ontspannen sfeer onderdompelen in de wereld van kids dance, klassiek ballet, jazz ballet, moderne dans en hiphop. Strakke bewegingen worden afgewisseld met losse, techniek wordt afgewisseld met improvisatie en bij dit alles wordt geëxperimenteerd met verschillende ritmes en muziekgenres. Dit alles bieden we aan voor kinderen, jeugd en volwassenen.

Zowel het groepsgevoel als de individuele ontwikkeling is in onze lessen van belang. Zo wordt aandacht besteed aan de talenten van elke leerling en helpen we in de ontwikkeling van ieders danscapaciteiten.

Lesinfo
Maandag 17u30-20u30 Maan Urban 1 en Jazz & Modern 1+2
Maandag 18u00-20u30 Zon Acromovement 3 en Jazz & Modern 3
Dinsdag 18u30-21u30 Maan PURE Companie
Woensdag 18u00-20u00 Zon Urban 3 en Urban 4
Woensdag 20u00-21u30 Zon Afrikaanse dans (Open level)
Woensdag 17u00-21u30 Maan Funk Vibes 3
Donderdag 19u30-21u00 Zon Jazz&Modern 4
Donderdag 17u30-22u00 Venus Funky Vibes 2
Vrijdag 17u00-21u00 Maan Kids, Klassiek Ballet 1&2, Showdance enTapdans

 

Proeflessen tijdens de eerste drie lesweken (9/09/2024 - 29/09/2024)

Verdere info, inschrijvingen en lesdata op website van Dansschool PURE

 

Kleuters  1e-2e kleuterklas

Kids        3e kleuterklas - 1ste leerjaar

1             Lagere school zonder ervaring

2             Lagere school met ervaring

3             Lagere school - Middelbaar vanaf 6é leerjaar

4             Middelbaar - Volwassenen

 

HIP HOP

In de lessen hiphop worden invloeden gebruikt uit allerlei stijlen. Choreo’s die worden aangeleerd tijdens de lessen kunnen geïnspireerd zijn op house dance, street dance, popping, locking, dancehall enzovoort. Bedoeling is om in deze lessen met een gevarieerd aanbod de leerlingen te laten kennismaken met de brede wereld van hiphop / urban dancing. Ook aan muzikaliteit wordt grote aandacht besteed.

 

KLASSIEK BALLET & TECHNIEK

In de lessen klassiek ballet en techniek worden de basisbeginselen van klassiek ballet aangeleerd. Het gaat zowel om arm -en voetposities als coördinaties van beide. Bedoeling is om hier jaar na jaar op verder te bouwen en technische danscombinaties aan te leren op zowel gekende als minder gekende muziek.

 

JAZZ & MODERN

Jazz en modern kan je volgen vanaf het derde leerjaar. In deze lessen wordt aandacht besteed aan techniek, maar ook aan lossere bewegingen. De bewegingen zijn meer jazzy. Zowel gekende als minder gekende muziek wordt gebruikt voor de hedendaagse combinaties.

 

KLEUTEREXPRESSIE

De lessen zijn gebaseerd op dansexpressie. Zowel het bewegen als het beleven van het kind staat centraal. Op deze manier wordt niet alleen de dansontwikkeling geprikkeld, de kleuter wordt zich ook meer bewust van zijn eigen lichaam, zijn mogelijkheden, creativiteit, ritmegevoel,… Het kind ontdekt op een leuke en losse manier het fijne van bewegen en dansen op zowel hedendaagse als niet-commerciële muziek.

 

KIDSDANCE

De kids worden ondergedompeld in een toffe danssfeer waar alle aandacht gaat naar ritme, beweging, coördinatie, fun, ... Op een speelse manier wordt een eerste technisch niveau bijgebracht. Op deze manier laten we de kids proeven van de verschillende dansstijlen. Ze worden tegelijk gestimuleerd in hun creativiteit en in het sociaal contact leggen met hun klasgenootjes.

 

SHOWDANCE   

In de lessen showdance spatten de sterren er van af. Deze les is voor iedereen die graag danst en een groot Hollywood- of Vegasgehalte wel kan smaken. Voeg wat leuke, populaire muziek samen met invloeden uit alle mogelijke dansstijlen en je krijgt een magische showdance! Welk dans niveau je hebt is niet belangrijk, het plezier dat je hebt wel!

 

AFRIKAANSE DANS 

Onder begeleiding van live muziek wordt tijdens deze lessen op zoek gegaan naar de basistechnieken Afrikaanse en Afro-hedendaagse dans, de feeling en de relatie met muziek en met jezelf.

Via eenvoudige bewegingen wordt de basis aangeleerd en evolueren we langzaam in de richting van hedendaagse of traditionele danschoreo's met aandacht voor beleving en genieten!

 


http://www.pure-dance-academy.be