Break - Urban - Hedendaags - Ballet - Jazz - Modern icon

Allegro Dance Company

Break - Urban - Hedendaags - Ballet - Jazz - Modern

Lesinfo
Maandag 17u00-18u00 Zon Jazz 12+
Maandag 18u00-19u00 Zon Girly 12+
Woensdag 14u00-15u00 Maan Klassiek Ballet 6+
Woensdag 15u00-16u00 Maan Klassiek Ballet A (9+)
Woensdag 16u00-17u00 Maan Klassiek Ballet B (12+)
Woensdag 16u15-17u15 Zon Break A (9+)
Woensdag 17u15-18u15 Zon Break B (12+)
Woensdag 20u30-22u00 Zon Performance Intensives*

* 18+, gevorderd tot professionele dansers. Workshopreeks met gastchoreograaf. Houd onze website/facebook/instagram in de gaten voor exacte data

Vrijdag 18u00-19u00 Zon Hedendaags/Modern 10+
Vrijdag 19u00-20u00 Zon Urban 10+
Zaterdag 09u30-10u30 Zon Prebreak 6+
Zaterdag 10u30-11u30 Zon Break Technique
Zaterdag 11u30-12u30 Zon Allegro Dance Company
Zaterdag 09u30-10u30 Venus Jazz 6+
Zaterdag 10u30-11u30 Venus Clipdance 6+
Zaterdag 09u30-10u30 Maan Klassiek Ballet B (Pointes)
Zaterdag 10u30-11u30 Maan Modern Jazz B

De eerste lesweek (10 - 16 september 2018) kun je gratis proeflessen volgen! Iedereen welkom!

Info & Inschrijving

Allegro Dance Compagny

 

Prebreak 6+

Op 6-jarige leeftijd is een danser eigenlijk nog te jong om te gaan breakdancen. Dit omdat de danser nog niet voldoende kracht ontwikkeld heeft. Maar we weten dat er heel veel toch staan te popelen om te breakdancen. Daarom hebben wij dan ook deze les ingevoerd. Hier worden de beginselen van breakdance aangeleerd op een speelse wijze. De kids leren toch al een paar “trucjes” en breakdancepasjes.

Break
Breakdance is ontstaan op de “Breaks” van de muziek. Op de “Breaks” deden de B-boys en B-girls hun acrobatische moves. De stijl ontstond op straat in de buitenbuurten van New York. In deze lessen komen de 4 elementen van Breakdance aan bod: toprocks, footworks, powermoves en freezes.

Break Technique
Het niveau van deze les ligt hoger dan de gewone Breakdance lessen. Hier wordt vooral gefocust op tricks en powermoves. Er zullen dus heel veel krachtoefeningen aan te pas komen.

MOET gecombineerd worden met een andere breakdance les.

Urban 10+
Deze les is een combinatie van verschillende “stand-up” stijlen: clipstyle, hiphop, popping, locking, house…
Deze les kan gevolgd worden vanaf de leeftijd van 10 jaar. Ervaring is voor deze les niet vereist.

Preballet (2e en 3e kleuterklas)

Hier worden de beginselen van verschillende dansstijlen geproefd maar de hoofdfocus is Klassiek Ballet. Klassiek Ballet is namelijk de basis van heel veel andere dansstijlen. Er wordt op een speelse wijze kennis gemaakt met dans. Er wordt op een speelse manier gewerkt aan techniek, expressie en ritme. Er is veel ruimte voor creativiteit en fantasie in deze les.

Klassiek Ballet
Deze les is de meest technische van ons volledige lesaanbod. Hier wordt heel hard gestreefd naar “de perfectie”. De les start aan de barre om zo de perfecte lichaamshouding te ontwikkelen. Kracht, lenigheid en lichaamsbeheersing zijn zo wat de cruciale termen binnen deze les. Ballet is de basis van vele stijlen en helpt de danser ook beter te worden in deze andere stijlen. Deze les moet dan ook gevolgd worden indien men modern/modern fusion of modern jazz wil doen.

Wie een reeds een goede techniek beheerst, kan op zaterdag de balletles volgen, hier wordt gedanst op pointes. Dit kan enkel mits combinatie met een andere balletles en met goedkeuring van de leraar.

Klassiek ballet 6+
Klassiek ballet 9+ A: 0 – 2 jaar balletervaring
Klassiek ballet 12+ B: 3 of meer jaar ervaring
Klassiek Ballet 12+ B (Pointes): 3 of meer jaar ervaring

Jazz 6+

Deze stijl lijkt het meest op klassiek ballet, maar het is een vrijere manier van bewegen. Er kunnen bewegingselementen van andere dansstijlen toegevoegd worden. Het is ten zeerste aangeraden om deze les te combineren met de les Klassiek Ballet 6+. De dansers zullen zo veel meer techniciteit ontwikkelen en dus sneller evolueren. 

Hedendaags
Hedendaagse dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Deze stijl is verder gevloeid uit moderne dans en is nog vrijer geworden. Het is een verzamelbegrip van zeer veel verschillende danstechnieken.

We leren om los te bewegen (release) en onze energie juist te doseren zodat we én traag én snel leren dansen. We gaan aan de slag met (gerichte) improvisatie, partnerwerk en lifts. We hebben aandacht voor een juist ruimtegebruik. Tot slot leren we om inhoud aan de bewegingen te geven (performance).

Hedendaags Repertoire

n deze les wordt er gewerkt aan choreografie. Er wordt ook veel eigen inbreng van de danser verwacht. Voor deze les moet men dus wel reeds een degelijke basis Hedendaags verworven hebben.

Selected group: de lesgever/choreograaf beslist in de eerste les of jouw niveau en motivatie hoog genoeg is om aan te sluiten bij deze groep.
Met deze groep doen we ook extra shows.

Combinatie les hedendaags 15+ aangeraden!!

Modern/Hedendaags 10+
Hier komen dus zowel moderne dans als hedendaagse dans aan bode. Deze les kan gevolgd worden vanaf de leeftijd van 10 jaar. Ervaring is voor deze les niet vereist.

 

Allegro Dance

Kids/Youth Company
Deze groep wordt opgeleid voor shows.


Selected group: Enkel leerlingen die een uitnodiging hebben gekregen of leerlingen die de eerste les komen proberen/auditie doen en een akkoord hebben van de choreografen.

Hier gaan we niet focussen op leeftijd maar eerder op niveau.

 

In deze les wordt puur aan choreografie gewerkt. Vandaar we wel streng zijn op het volgen van andere lessen waar wel tijd aan het uitleggen van techniek wordt besteed.

 

Vereisten:

B-boys/B-girls: Volgen minstens

  • 1 les breakdance
  • break technique
  • wij raden aan om de les Urban te volgen, deze is niet verplicht, mar het zal de danser helpen bij het opnemen van choreografieën.

 

Modern girls/boys: Volgen minstens

  • 1 balletles (meisjes moeten hierbij ook de pointesles volgen)
  • modern jazz
  • modern (fusion) of modern/hedendaags

 

 


http://allegrodc.tumblr.com